Blog

RSS

Åka med taxi från Malmö till Kastrup

11 Nov 2019

Jag bor i Malmö och skulle ta ett flyg från Kastrup flygplats och var lite skeptisk till huruvida enkelt respektive svårt det är att ta sig dit med taxi. Köer, tullar, priser osv var ständigt jobbiga tankar som hållit mig borta från Kastrups flygplats. Jag hade det väl på känn att den dagen skulle komma, då jag skulle behöva googla upp hur jag lättast kan ta mig från min lägenhet i Malmö, till Kastrup. Jag kan förvånat nu i efterhand säga att jag blev positivt överraskad hur enkelt det var att ta sig fram och tillbaka från Kastrup. Värt att nämna är att jag hade otroligt låga förväntningar eftersom jag anade det värsta, det handlar trots allt om en resa till våra historiska konkurrenter och fiender, Danmark. Skämt åsido, jag bokade en taxi, resan som uppskattas ta ca 40 minuter via E20, tog för mig förvånansvärda 35 minuter. Ingen onödig köbildning, kan bero på att klockan knappt hunnit bli 6 på morgonen. Hursomhelst blev jag förvånad. Även vid gränsen tog tullen ingen onödig tid på sig utan allting gick smidigt. Skönt och otippat, tänkte jag. 

Jag hade aldrig anat att broavgiften var så hög som den är, men bra att veta vid bokning av taxi är att den är rätt hög och ingår i det fasta taxipriset. I nuläget var en kontantbiljett värd 515 kr och Bropasset kostade 225 kr. Av taxichauffören fick jag även reda på att en tur och returresa har samma pris som två enkelresor. Dock kunde man få en mirakulöst hög rabatt på 415kr per år vilket är att föredra alla dagar i veckan om du färdas över Öresundsbron ofta. Taxichauffören lärde mig mycket jag inte redan visste om Öresundsbron. Givetvis kan det tyckas vara onödig fakta men för den som reser mycket kan denna information vara avgörande i sparande av tid och pengar. 

Efter min resa till Tyskland anlände vi i Kastrup igen. Jag kan säga att jag är blev mer förundrad av taxiresan till och från Kastrup än själva Tysklandvistelsen, men det säger mer om den förstnämnda än den sistnämnda resan. Hemresan gick minst lika bra trots mer trafik. Betalstationen på sverigesidan gick lika smidigt som en 5-56-besprutad cykelkedja och jag kom hem strax innan estimerad tid. 

Sammanfattningsvis har denna erfarenhet visat sig vara mycket bättre än vad jag så länge trott. Kanske t.o.m blir så att jag aktivt väljer att ta fler flyg från Kastrup - det är ändå Skandinaviens största flygplats. Kul med positiva överraskningar som dessa och lite extra allmänbildning av trevliga taxichaufförer skadar heller aldrig. En glad påg ska nu gå och lägga sig, godnatt!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)